Почивната станция е разположена в живописна местност. Хотелската част се състои от 3 етажа ( 70 места ), с уютни и комфортно обзаведени стаи със самостоятелен санитарен възел. На партерния етаж е залата за хранене с 60 места и конферентна многофункционална зала, в която могат да се организират развлекателни мероприятия.

Почивната станция е собственост на „Старозагорски минерални бани” ООД–гр.Сливен. Дружеството е част от холдингова структура с активи и на територията на Община Ст. Загора .

 Старозагорски минерални бани е национален балнеоложки курорт. Намира се на 15 км западно от Стара Загора в южната част на Средна гора, на 360 метра надморска височина. Местността е покрита с дъбови, габърови, лескови и засадени борови гори. Климатът е преходно-континентален, омекотен от средиземноморско влияние. Минералната вода с температура 51” С е подходяща за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система, гинекологични, бъбречно-урологични, жлъчни, стомашно-чревни и други заболявания. Топлият извор дава възможност за провеждане на целогодишна оздравителна, профилактична и възстановителна лечебна дейност.